Emil Persson

Emil Persson

Emil Persson

Musik, film och tv med Emil Persson

5 become 1

Emil Persson  |  Publicerad 2013-09-18 14:38  |  Lästid: 2 minuter

Häromveckan basunerades (nåja) en märklig nyhet ut. Ebba Hultkvist – mer, eller möjligen enbart, känd som Wilma i Skärgårdsdoktorn – hade blivit mamma. Och därtill hunnit fylla 29 år.

skargardsdoktorn
Dr Steen, I presume?

Nyheten lade sig först och främst som ett iskallt Axel Holtman-stetoskop mot min pulserande åldersnoja. Sedan tänkte jag att det ju var en JÄVLA tur att jag inte visste det där när jag var 13 bast. Att det i slutändan liksom aldrig skulle bli vi.

Jag vet inte exakt hur jag hade hanterat den informationen där och då, men ett samtal till BRIS kan inte uteslutas. (Faktum är att jag ringt BRIS i betydligt ytligare ärenden, till exempel när jag inte fick köpa glass från glassbilen.) Men alldeles säkert hade jag mulat mitt söndergråtna ansikte med Lucky Luke-kudden, drämt pojkrumsdörren som en murbräcka i väggen och sedan tröstätit en hel sirapslimpa med smör och herrgårdsost (ja, jag var eventuellt ett ”kraftigt” barn).

Jo, jag hajar. Det här är mycket svårt att ta till sig för någon som inte tillhör min generation. Om man inte är född 1985, plus/minus en eller två årskullar, låter det antagligen som en brutal överreaktion.

Men Ebba Hultkvist tillhörde vår heliga treenighet: Super Mario Bros 3, hockeykort och, ja, Wilma. Wilma var vårt allt. När vi låg på gräset, stirrade upp mot himlen och blåste Jenkabubblor under illusionen av oskuldsfullhet var det Wilma vi tänkte på.

Nu känns det förstås betydligt mer hanterbart, faktumet att det nog aldrig blir vi. Men jag kunde ändå inte låta bli att lida med min inre 13-åring den där dagen jag läste att hon blivit mamma.

I dag drabbas jag av liknande känslor – fast totalt motsatta. Jag nås nämligen av en nyhet som jag tvärtom inte för mitt liv kan förstå att jag aldrig fick ta del av back in the day.

Det handlar om The Howard Stern show. I radioprogrammet har Mel B nu, skriver Aftonbladet, avslöjat att hon hånglat med alla i Spice Girls. (Konstpaus.) Hon hade precis piercat tungan, de andra blev nyfikna och liksom bara, ja, kysstes med henne. Allihop. 5 become 1.

mel-b
Mel B aka Asian Belly Tattoo Spice.

Och då noterar jag ju hur min inre, explosionsartat könsmogne 13-åring vaknar till liv och stillsamt frågar VAR FAN DEN DÄR INFORMATIONEN FANNS NÄR MAJORITETEN AV MIN VAKNA TID GICK ÅT TILL ATT, JA, EHM, TÄNKA PÅ GRUPPEN! Så INTRESSANT jag hade funnit det!

Folk har inget vett, god damnit.

Med det sagt går vi på Cafés Stora Modepris.

Dela på Facebook
Tweeta

Redaktionen tipsar

Uppdaterad 2013-09-19 11:04