Emil Persson

Emil Persson

Emil Persson

Musik, film och tv med Emil Persson

9 “Breaking bad”-karaktärer som måste återvända i “Better call Saul”

Emil Persson  |  Publicerad 2015-02-09 12:14  |  Lästid: 3 minuter

Så spinoffen Better call Saul har haft premiär på Netflix. Solid öppning – GUD vad man saknat de där mättade Albuquerquefärgskalorna – som direkt signalerar att serien kommer att bli något helt annat än moderskeppet Breaking bad: mer melankolisk och (antagligen) mindre liljekonvaljtwistig. Nog en klok approach.

Saul Goodmans förtrogne följeslagare Mike Ehrmantraut dyker upp redan i E01 och kommer att få en stor roll. Det är kommunicerat sedan tidigare. Men i avsnittets allra sista frame får tittaren sig också ett annat kärt återseende till livs. Jag tänker inte spoila vem det är men jag tänker ge en ledtråd: hans skjortor hade kunnat vikariera som 3D-mönster i Aftonbladet Söndag där runt millennieskiftet.

Det ska bli spännande att se exakt hur många oldies but goldies som Vince Gilligan och gänget vågar klämma in i Better call Saul – utan att tappa känslan av att serien fortfarande står på egna ben. Time will TELL. Här är hur som helst nio andra Breaking bad-favoriter som gärna får träda fram i prequelen.

gus

Gustavo Fring

Barack Obamas evil twin går ner i pophistorien som en av de mest magnifika sociopaterna någonsin. Du har väl inte glömt "I will kill your wife, I will kill your son, I will kill your infant daughter"-talet i öknen? Enda giltiga ursäkten till att glömma "I will kill your wife, I will kill your son, I will kill your infant daughter"-talet i öknen är grav demens.

wendy

Wendy

Det är förstås elakt när Hank kallar henne för en "yeast factory" men det är också roligt.

hector

Hector Salamanca

Ring, klocka, ring.

lydia

Lydia Rodarte-Quayle

Finns det statistik på hur sötningsmedlet Stevia sålt efter Breaking bad? Jag kräver statistik på hur sötningsmedlet Stevia sålt efter Breaking bad. Agera, SCB.

badger

Badger

Riverdance!

todd

Todd

Man vill ju se den livsfarlige lintotten – tillika Matt Damons och Johan Glans visuella kärleksbarn – arkebusera cyklande fyraåringar igen, det vill man.

huell

Huell

Det går inte att titta sig mätt på Huells skallform.

jane

Jane Margolis

Hon var visserligen bad kanyl-news för allas älskling Jesse Pinkman, men det kändes ändå som att det fanns mer att hämta i den där Krysten Ritter-karaktären som dog genom en oförglömligt eruptiv fontänspya; var det en dödsryckning eller en Våra värsta år-vinjett? Ingen vet.

walter

Walter White

Säg hans namn.

free-kyrkan-svart-520Det har nu gått 340 dagar sedan Eric Churchs nya album försvann från Spotify.

Dela på Facebook
Tweeta
Uppdaterad 2023-09-13 16:54