Emil Persson

Emil Persson

Emil Persson

Musik, film och tv med Emil Persson

Breaking box

Emil Persson  |  Publicerad 2013-11-22 13:40  |  Lästid: 2 minuter

Den 26 november släpps den definitiva Breaking bad-boxen. Utöver samtliga 62 avsnitt ingår bland annat 55 friggin’ TIMMAR bonusmaterial, ett Los Pollos Hermanos-förkläde och obsoleta pins (eller vad fan det nu är). Kan förbeställas på Amazon.

Framför allt medföljer en två timmar lång dokumentär om serien – av och med människorna som skapat den. Allt förpackat i en albuquerquesk ökentunna.

breaking-bad-box

Under veckan har olika godbitar från boxen börjat sippra ut. Först läckte en alldeles magnifik bonusfeature: ett alternativt slut där Bryan Cranston spelar sin karaktär Hal från sitcomen Malcolm in the middle – och där det visar sig att hela Heisenberg-metamorfosen bara varit en dröm.

Förskräckt och sömndrucket vaknar Hal upp och berättar för sin fru Lois om den knasiga mardrömmen. Om en DEA-agent som såg ut som ”that guy in The shield” och om ett ”manchild” till methpartner som ”used the B word a lot”. Cranston konstaterar: ”The only thing that made sense was that I still walked around in my underwear.”

Och dagen därpå läckte gag reelen från de sista åtta avsnitten. Frapperande, roligt och – som alltid med den typen av kulissblotteri – lite disturbing.

Så varför bloggade jag inte om det? Enkelt. Jag hann inte. Sony var Sonicsnabba med att rensa alla läckor från Youtube. Och de sajter som gjort nyheter på läckaget fick snabbt uppdatera sina artiklar med en snopen fotnot om att klippet inte längre fanns tillgängligt.

Men med bara fyra dagar kvar till boxboom har nu Breaking bad-gänget själva droppat ett klipp från den nyproducerade dokumentären på nätet. Bryan Cranston och Aaron Paul läser, över en öl och i realtid, finalavsnittets manus för första gången. Oslagbara reaction shots utlovas (och spoilervarning utfärdas).

http://www.youtube.com/watch?v=EXfUv2svQVU

Manusskrivandet är ännu en anledning att älska serien. Scriptprosa är generellt anemisk och stram – men i Breaking bad talas det om en riggad gevärsanordning som saxar fram och tillbaka i luften ”like Satan’s windshield wiper”. (Den som vill läsa de sista två sidorna av ”Felina”-manuset kan förresten göra det här.)

Roll on 26 november.

Dela på Facebook
Tweeta

Redaktionen tipsar

Uppdaterad 2013-11-22 16:30