Emil Persson

Emil Persson

Emil Persson

Musik, film och tv med Emil Persson

#FreeKyrkan – vecka 2

Emil Persson  |  Publicerad 2014-03-20 14:55  |  Lästid: 3 minuter

Detta har hänt: Eric ”Kyrkan” Church släppte ett nytt album vid namn The outsiders. Skivan lades, enligt gängse föreskrifter, upp på Spotify.

Svenska folket tog Kyrkans country till sig och fyllde Nalen. De drack majswhisky ur träskor, bytte mikrobryggt mot Miller Light och skrålade med i textrader som ”I believe the Bible is cold hard fact” – en för alla, alla för Kyrkan.

kyrkan

Men fredagen den 28 februari blockerades The outsiders. Låtarna gick inte längre att spela. Fruktlösa klick ekade i Spotifys strömlösa korridorer.

Kort därefter försvann spåren spårlöst från musiktjänsten. Ingen har sett dem sedan dess.

free-kyrkan-520

Detta är givetvis oacceptabelt. Varje vecka demonstrerar vi nu – primärt jag och Cafés redaktionschef och Kyrkankonnässör Markus ”Regnmakaren” Kylén – mot frånvaron av Eric Churchs nya album på Spotify.

kylén
Regnmakarna demonstrerar. Regnmakarna har fått nog.

Hashtaggar är alltjämt #FreeKyrkan och #DareToKyrkan.

Sedan förra onsdagen har också Cafés chefredaktör och ansvarige utgivare officiellt anslutit sig till kampanjen. Jens Stenberg var en av de första att kraftigt ta avstånd från det inträffade.

jens1

För att få klarhet i Kyrkans försvinnande vänder jag mig till Josefin Bergquist, ansvarig för internationella artister på Universal, för ett segment jag valt att kalla ”Fem snabba om Kyrkan med ansvarige för internationella artister på Universal”.

FEM SNABBA OM KYRKAN MED ANSVARIGE FÖR INTERNATIONELLA ARTISTER PÅ UNIVERSAL

josefin
Josefin Bergquist, ansvarig för – ja, du fattar.

Kyrkans album The outsiders lades upp på Spotify, allt var frid och fröjd, strömmarna flödade fritt, twangen var total – men sedan ströps tillgången och albumet fördes bort. Hur kunde det få hända?
– Tyvärr har vi i nuläget inget svar på hur detta kunde ske, men vi anar att något slags konspiration ligger bakom. Detta är vår högsta prioritet och vi har extratillsatt personal som jobbar dygnet runt för att lösa mysteriet.

Vet ni hur Kyrkan mår just nu? Har ni varit i kontakt med honom?
– Kyrkan mår bra, trots omständigheterna.

Vilka ansträngningar görs för att befria Kyrkan?
– Utöver den extratillsatta personalen har vi även kopplat in Courtney Love som expertrådgivare.

Förs det samtal mellan Sveriges USA-ambassadör Björn Lyrvall och Spotifys vd Daniel Ek?
– Den svenska regeringen använder sig av tyst diplomati, vilket innebär att Carl Bildts Twitterkonto för tillfället är låst.

Har #FreeKyrkan-kampanjen nått Kyrkan?
– Vi har meddelat Kyrkans management – som hälsar att de är glatt överraskade av det otroliga engagemang Jill Johnsons hemland har i denna viktiga fråga.

free-kyrkan-svart-520Det har nu gått 13 dagar sedan Eric Churchs nya album försvann från Spotify.

Dela på Facebook
Tweeta

Redaktionen tipsar

Uppdaterad 2014-03-20 22:12