Emil Persson

Emil Persson

Emil Persson

Musik, film och tv med Emil Persson

#FreeKyrkan – vecka 3 & 4

Emil Persson  |  Publicerad 2014-04-02 11:26  |  Lästid: 4 minuter

Du vet hur det började. Det började så här och så här.

Eric Church släppte nya albumet The outsiders som lades upp på Spotify – men sedan konfiskerades låtarna och gjordes oklickbara i det värsta justitiemordet sedan Jesu korsfästelse.

En nyhet efter förra veckans bloggpost är att #FreeKyrkan-kampanjen fått en internationell förlängning, klart och tydligt kallad #FreeEricChurch.

ultra7

Den internationella förlängningen har redan uppmärksammats av mycket uppskattade fankontot @ericchurchmusic genom en klassisk retweet.

ultra8

De globala leden sluter sig för Kyrkans sak.

Jag åkte därför till housefesten Ultra Music Festival i Miami för att gå till botten med Kyrkans världsomspännande support i ett segment jag valt att kalla ”Några snabba om Kyrkan med sex fritänkande festivalbesökare”.

NÅGRA SNABBA OM KYRKAN MED SEX FRITÄNKANDE FESTIVALBESÖKARE

Samtliga nedanstående fick följande utgångsfråga: ”Countryartisten Eric Church släppte nyligen ett nytt album. Det lades upp på svenska Spotify – men fördes sedan bort utan uppenbar anledning. Svenska livsstilsmagasinet Café har nu startat kampanjen #FreeEricChurch i ett försök att få upp hans album på streamingtjänsten igen. Vad känner du när du hör detta?”

ultra2Matt Jacobs, New York.

– Jag förstår inte varför de skulle ta bort albumet? It doesn’t make sense. Man ska vara fri att lägga upp vad man vill på Spotify eller Soundcloud eller vad som helst. Det är fel att censurera musik.

Så du ansluter dig officiellt till kampanjen #FreeEricChurch?
– Sure! Free Eric Church, there you go.

ultra6Neil Dempsey, Halifax.

– Just det, jag tror att jag har läst något om det där, faktiskt. Jag hatar att avbryta dig men jag måste gå och se Alesso nu.

ultra4Olivia Bender, Miami.

– Han borde befrias, absolut.

Varför?
– It’s a freedom of speech. Musik handlar om yttrandefrihet. Free him!

ultra3Israel James, Philadelphia.

– Togs det bort utan uppenbar anledning? That’s messed up. Kan jag gilla kampanjen på Facebook eller något?

Vi jobbar på en Facebooksida. Till dess: om du kunde skicka en hälsning till Spotify i Sverige – vad skulle det vara?
– KNOCK IT OFF!

ultra1Ben Howard, Dallas.

– Weird. Jag tycker att man ska vara fri att släppa låtar och göra vad man vill. Jag förstår inte riktigt varför de tar bort låtarna. Jag får inte ihop det.

Det står ”Life in the slow lane” på din tröja. Om jag hade en t-shirt med trycket #FreeEricChurch, skulle du överväga att bära den?
– Dude, jag vet verkligen inte.

ultra5Mike Durden, Tampa.

– Jag tycker inte att man ska ta bort hans album. Varför tog de bort det? Ingen vet? Då är det inte mig du ska ställa frågor till – det är Spotify.

Om du i egenskap av Döden kunde skicka en hälsning till svenska Spotify – vad skulle det vara?
– Jag skulle fråga varför de la upp skivan bara för att plocka ner den. Det är inte schyst att teasa någon på det sättet.

free-kyrkan-520

Ja, så där ser det alltså ut. Pressure BUILDS in Sweden – och över hela världen.

Budskapet till Spotify är tydligt: vi kommer inte att backa tillbaka, vi kommer inte att gå tysta in i natten, vi är beväpnade med ”KNOCK IT OFF!”-plakat och vi är inte rädda att använda dem.

Varje vecka demonstrerar vi fortsatt – primärt jag, Matt Jacobs, Neil Dempsey, Olivia Bender, Israel James, Ben Howard, Mike Durden, chefredaktör Jens Stenberg samt Cafés redaktionschef och Kyrkankonnässör Markus ”Regnmakaren” Kylén – mot frånvaron av Eric Churchs nya album på Spotify.

kylén
”Regnmakaren” Kylén, Östermalm.

Anslut dig till kampanjen #FreeKyrkan – och dess internationella förlängning #FreeEricChurch – redan i dag.

free-kyrkan-svart-520Det har nu gått 26 dagar sedan Eric Churchs nya album försvann från Spotify.

Dela på Facebook
Tweeta

Redaktionen tipsar

Uppdaterad 2014-04-02 16:32