Emil Persson

Emil Persson

Emil Persson

Musik, film och tv med Emil Persson

Go’ west

Emil Persson  |  Publicerad 2014-08-06 13:45  |  Lästid: 2 minuter

Dags för festival. Dags för trötta och recyclade skämt om tidszoner, fram- och baksidor, ett folktomt Södermalm och Looptroop Rockers. Dags att drämma upp en tjock köttermometer i röven på hela humor-Twitter. Dags för Way Out West.

På tal om recycling har både den där inledningen och rubriken förresten saxats från ett inlägg som jag skrev samma tid förra året. Jag vet inte om vi har så värst mycket traditioner på den här bloggen, men det här får väl gärna växa ut till en sådan: Way Out West-spellistan.

outkast

Och jag kan själv adressera elliphanten i det digitala rummet direkt: lineupen är ju inte så värst mycket att ha i år. Tyvärr.

Nu är ju Way Out West oerhört mycket mer än bara en musikfestival och lockar folk ändå. Mer än något har ju eventet blivit en geotagg – en plats människor åker till för att kunna berätta att man är där – och därmed något av ett självspelande piano rent selling point-mässigt.

Men med den konkurrens som finns i dag är det ändå vågat, och kanske lite dumt, att inte ställa ett starkare startfält på benen. Vi får väl se vad publiksiffrorna säger på lördag.

Framför allt saknas det stora dragplåstret, en artist som står på toppen av sin karriär och kan samla hela festivalen genom ett slags FOMO-dragningskraft. En Pharrell Williams eller ett av de stora EDM-namnen, till exempel.

Nåväl. Det finns förstås en massa annat göttigt att konsumera ändå. Nedanstående lista – 20 artister med en låt vardera – funkar utmärkt som en grundkurs i årets festival. Jag valde att bara fokusera på de artister som uppträder i Slottsskogen och lämnade klubbkonserterna därhän.

La det swinge.

Dela på Facebook
Tweeta

Redaktionen tipsar

Uppdaterad 2014-08-06 14:32