Emil Persson

Emil Persson

Emil Persson

Musik, film och tv med Emil Persson

Hail Haim

Emil Persson  |  Publicerad 2013-08-09 19:05  |  Lästid: < 1 minuter

Om man kisar tillräckligt intensivt kan man nästan få för sig att Hanson blivit hippa. De tre hårfagra, mittbenta systrarna – den äldsta född 1986, den yngsta 1991 – har onekligen vissa ingredienser gemensamt med den sockersöta MMMBop-trion. Skillnaden är förstås att Haim är svinbra medan Hanson i första hand var ett band som gjorde VeckoRevyn-posters och julskivor.

20130809-185832.jpgEn av musikhistoriens mest klassiska frågor ställs på sin spets: vem är Zac och vem är Taylor?

Haims musik har sin botten i Fleetwood Macs generösa melodispråk, med en glasyr av disco och 90-tals-r’n’b. Jag har nog aldrig hört någon annan artist lösa upp gränserna mellan elgitarrlarm och electronica på ett lika naturligt sätt. Este, Danielle och Alana delar systerligt på sången och röjer som om de vore i Gävle på Getaway Rock i stället.

Det är fascinerande att se Linnétältet fyllas av människor som ger sig hän till ett band som inte ens släppt sitt debutalbum än. Men samtidigt förståeligt: Haims kaliforniska coolness flamberar svenska indiehjärtan levande. Och tillagar därmed den enda animaliska produkten på Way Out West i år.

Det här har potential att bli hur stort som helst.

Dela på Facebook
Tweeta
Uppdaterad 2023-09-13 16:57