Emil Persson

Emil Persson

Emil Persson

Musik, film och tv med Emil Persson

Har Colin Nutley gjort en porrfilm?

Emil Persson  |  Publicerad 2014-04-10 15:01  |  Lästid: 2 minuter

Ni vet hur det är.

Man sitter och såsar en torsdagseftermiddag, transkriberar en stilla Jonas Eriksson-intervju, dricker automatkaffe/raketbränsle, säger ”är det inte lite kallt härinne?” men blir SNABBT nedslagen av alla varmblodiga jävlar – och nås plötsligt av pressmeddelandet om Colin Nutleys nya film Medicinen.

medicinenVärldsrekord i spoiler alert: Helena Bergström spelar huvudrollen som Johanna.

Så, jag pressmeddelandeögnar igenom mejlet, på det där speciella pressmeddelandeögnarsättet, men känner plötsligt hur starka krafter drabbar mig. Ögnandet övergår i nyfikenhet, ja, något som rentav kan liknas vid regelrätt läsning. Och det som tar plats framför mina ögon är… stark tobak.

Jag måste nu be att få reproducera pressreleasen i sin helhet:

Johanna är hunsad av sin chef på modetidningen Dolce Vita där hon jobbat alldeles för länge. Hon har ständigt ont om pengar, hennes exman har hittat en yngre tjej och sexlivet är lika med noll. 

Johanna behöver ett break. Eller åtminstone en resa till solen med barnen, om hon bara hade råd. 

För att få ihop extrapengar hoppar hon desperat på ett erbjudande som försökskanin för en ny medicin, men pillren hon får har oväntade biverkningar. 

Över en natt ändrar sig allt. Oron är som bortblåst, hon känner sig kåt, snygg och självsäker. Omvärlden ser henne också med helt nya ögon. Hon tar för sig på jobbet och ger sig ut efter kärlek i den löftesrika sommarnatten. 

Livet är underbart. Men hur länge räcker pillren?

Kort recap, alltså: Johanna har ett stagnerat sexliv, blir försökskanin för piller, piller får bieffekt, bieffekten är kåtma, kåtman härjar i sommarnatten, pillerabstinens uppstår.

Och visst. Jag vet nu inte särskilt mycket om filmskapande. Men jag känner igen en gedigen porrfilmspremiss när jag ser den.

free-kyrkan-svart-520Det har nu gått 34 dagar sedan Eric Churchs nya album försvann från Spotify.

Dela på Facebook
Tweeta

Redaktionen tipsar

Uppdaterad 2014-04-10 15:13