Emil Persson

Emil Persson

Emil Persson

Musik, film och tv med Emil Persson

”I love it”-mästerskapen

Emil Persson  |  Publicerad 2013-06-25 11:20  |  Lästid: 2 minuter

För ganska exakt ett år sedan intervjuade jag Icona Pop för Café. Nu kan man läsa artikeln på nätet, närmare bestämt HÄR, som uppladdning inför kvällens förmodade succéspelning på Gröna Lund.

Efter en blöt middag på Teatergrillen sa Caroline Hjelt, den lite mer frispråkiga halvan av electropopduon, bland annat:

– Vi har alltid varit sjukt självsäkra. Vi är fan bra på det vi gör och förtjänar det här. Jag tycker att vi ska markera det här datumet i kalendern och träffas för en ny intervju om exakt ett år. Det ska bli spännande att se var vi befinner oss då.

Lät ju onekligen som hyperhybris då, men 1,2 miljoner sålda exemplar av I love it i USA senare kan man inte göra annat än att retroaktivt godkänna hennes meddelande. Det känns nästan som att man hört mer av I love it än av sin egen röst det senaste året. Dessutom blev den BÅDE kommersiell och hipp: tv-serien Girls använde den i en nyckelscen och magasinet Rolling Stone utsåg den till en av 2012 års 50 bästa låtar.

Med en sådan brottarhit kommer förstås spin-offer. Detta är några av alla covers som besudlat/berikat världen sedan dess.

The Spin Wires

Jocks unite. Om comic relief-killen från Offsprings Americana-videor behöver ett jobb, vilket man måste utgå ifrån, så kan han säkert få drälla runt i den där studion och välta lite cymbaler.

Betyg: En lacrossehåv av fem.

Florence Welch & Dev Hynes

Florence Welch, till vardags galjonsfigur för Florence & The Machine, tar sig stora friheter med melodin, men lyckas baka om den intimsvettiga klubburgaren till något avskalat och hudnära. En sångröst som kan välta studentflak.

Betyg: Fyra Patti Smith-auror av fem.

Victoria Justice

Bra energi och den i särklass mest bokstavstrogna versionen. Byter ut ”90’s bitch” mot ”90’s chick”. Alla ska med, inte minst den kristna högern.

Betyg: Tre kyskhetsbälten av fem.

http://www.youtube.com/watch?v=WUQisuiisIs

Glee

Glee gör det Glee gör: skickar en betydande låt på kemtvätt någonstans i en välartad, vit förort och spinner en sockervaddskokong runt resultatet.

Betyg: Två familjeidylliska Frostiesfrukostar (inklusive prasslig dagstidning i pappas knä) av fem.

http://www.youtube.com/watch?v=IAlGX6GtGGY

Och som orimlig off topic-bonus:

Barack Obama

Jag utgår kallt från att det bara är en tidsfråga innan Barack Obama installerar ett turntable på sitt podium och tar sig an Icona Pop med samma heder som han gör Daft Punk.

Betyg: Fem Giorgio Moroder-accenter av fem.

Dela på Facebook
Tweeta

Redaktionen tipsar

Uppdaterad 2013-06-25 11:24