Emil Persson

Emil Persson

Emil Persson

Musik, film och tv med Emil Persson

I’ll be your Emmy-lallare

Emil Persson  |  Publicerad 2014-08-22 15:10  |  Lästid: 2 minuter

Right, så på måndag är det dags för Emmygalan.

Måndag? Japp, måndag. För att inte krocka med NBC:s JUGGERNAUT Sunday night football har tv-galan flyttats från sin traditionsenliga söndagsslot till en måndag. Detta för första gången sedan nådens år (?) 1976.

emmy

Vi får leva med det. Det positiva är att man slipper vaka hela natten med en bombastisk bakfylla i kroppen. Det negativa är att man, i egenskap av Liverpoolsupporter, kommer sänkt in i galan från en rykande färsk och förnedrande Manchester City-förlust. (Viaplay, måndag, 21.00).

Nåväl. Efter SUCCÉN med både Golden Globes och Oscarsgalan fullbordar jag min livebloggstrilogi 2014. Det blir uppdateringar här natten igenom – för de närmaste sörjande, i tiden.

Lättsamt, subjektivt och med ett oproportionerligt stort fokus på lösgodiset lysmelk. Precis som vanligt.

Den stora frågan är förstås hur mycket uppskattning som kommer att visas True detective. Kan Matthew McCoua McConag McConaughey dra Bryan Cranston vid näsan i skådiskategorin? Och hur kommer serien över huvud taget att stå sig gentemot de åtta sista, sensationella Breaking bad-avsnitten? Det blir extra tajt i dramakategorierna i år.

Humorn? Modern family vinner alltid.

Väl mött på måndag, således. Till dess laddar man med fördel upp genom att spana in reklamfilmen som Bryan Cranston, Aaron Paul och Julia Louis-Dreyfus gjort för ett bilföretag – hell, jag är verkligen inte Alexander Norén, låt oss tydligt och versalt konstatera att det rör sig om AUDI – och som är väl värd sex minuter av din tid.

Inte ens Kjell Bergqvist kan tugga tuggummi lika sleazigt som Cranston.

free-kyrkan-svart-520Det har nu gått 168 dagar sedan Eric Churchs nya album försvann från Spotify.

Dela på Facebook
Tweeta

Redaktionen tipsar

Uppdaterad 2014-08-22 16:32