Emil Persson

Emil Persson

Emil Persson

Musik, film och tv med Emil Persson

Krasch! Boom! Bitch!

Emil Persson  |  Publicerad 2014-03-14 12:02  |  Lästid: 3 minuter
aaron

I kväll går Need for speed upp på Sveriges biografer. Café pratade med huvudrollsinnehavaren Aaron Paul om racingfilmen – och livet efter succéserien Breaking bad.

När Keith Richards gick på en Breaking bad-visning i slutet av juli fick han frågan om varför han egentligen diggade tv-serien. Gitarristen rosslade klarsynt: ”I love it because I am.”

Ett svar att sympatisera med. Det finns mycket att älska hos det våldsamt populära drogdramat som kulminerade i höstas: allt från New Mexicos brandgula sceneri till Hector Salamancas eldfängda ringklocka – den viktigaste i popkulturen sedan Pavlov dresserade hundar i Ryssland. Och, kanske, framför allt Aaron Pauls porträtt av den ljuvlige junkien Jesse Pinkman.

Nu är det dags för Aaron Paul, 34, att påbörja post-Pinkman-livet. Först ut är den bioaktuella filmatiseringen av tv-spelet Need for speed.

Då metamfetamin, nu motorsport. Du går från speed till speed, kan man säga.
– Jag antar det, säger Aaron Paul. Först var jag lite tveksam till Need for speed. Jag lämnar ju Breaking bad, som jag älskat i sex år, så jag ville försäkra mig om att verkligen göra rätt drag. Men tanken på att köra runt i de snabbaste bilarna på planeten kändes jättekul – plus att filmen handlar om mycket mer än så.

Gillar du bilar?
– Framför allt min allra första bil: en manuellt växlad 1982 Toyota Corolla som jag körde från Idaho till Los Angeles för att söka lyckan. Så fort det regnade fylldes bagageutrymmet med vatten. Jag älskade den bilen så mycket att den fick stå kvar i mitt garage flera år efter att jag slutat köra den.

Nuförtiden har du uppenbarligen en kärra som inte tar in vatten vid regn.
– Det stämmer definitivt.

Publiken tenderar att alltid koppla ihop tv-skådisar med karaktärerna de spelat i flera år. Hur ska du slå dig fri från Jesse Pinkman?
– Vi får bara hoppas på det bästa. Jesse Pinkman var en så stor del av mitt liv i sex år. Jag älskade honom. Jag är bara glad att han är somewhat okay nu.

Du blir sannolikt kallad ”bitch” – Jesses catch phrase i Breaking bad – mer än någon annan i världen. Måste vara märkligt.
– I början var det väl det. Nu är jag så van, eftersom det bokstavligen händer hela tiden varje dag. Människor kommer fram och säger: ”Snälla, kan du kalla min fru för ’bitch’?” Jag säger: ”Är du säker?” De svarar unisont: ”Ja!” Jag säger: ”Well. You’re a bitch.” Och sedan blir de exalterade.

Nästa projekt för dig är Ridley Scott-producerade Exodus, med Christian Bale i rollen som Moses och biopremiär i vinter.
Breaking bad öppnade dörrarna för alla inblandade och tillät oss att testa våra vingar. Samma sekund som jag träffade Ridley Scott förstod jag varför han är där han är. Ett mastermind. Exodus kommer att bli ett bibliskt epos. Jag menar, vi delade Röda havet!

…bitch?
– Bitch!

Artikeln publicerades ursprungligen i Café #4 2014.

free-kyrkan-svart-520Det har nu gått sju dagar sedan Eric Churchs nya album försvann från Spotify.

Dela på Facebook
Tweeta
Uppdaterad 2023-09-13 16:55