Emil Persson

Emil Persson

Emil Persson

Musik, film och tv med Emil Persson

Kul i jul med “Serial”

Emil Persson  |  Publicerad 2014-12-19 09:53  |  Lästid: 3 minuter

Så alla älskar Serial. Jag är, förutsägbart nog, inte sämre.

I går publicerades sista avsnittet och det är med stor sorg i hjärtat vi tar farväl. Det finns ju så mycket att gilla med crimepodcasten som behandlar ett mord i Baltimore från 1999: Sarah Koenigs tonalitet, Adnans psychosexighet, människan som får en stroke mitt i uttalet av “MailChimp” och piper: “Mail… Kimp?! Sheimp?”

Ja, herregud.

Som alltid med så populära fenomen – Serial är världens största podcast –  skapas det frodig humor kring dem. Trogna läsare minns förstås hur jag en eller två gånger underlåtit mig att febra kring Breaking bad-spoofer av olika slag. Ett liknande uppsamlingsheat kring Serial är på sin plats. Låt oss ta en titt.

* * *

Komikern Will Stephen var tidigt ute med en ganska briljant Sarah Koenig-parodi. "Where was the pay phone? What's a Best Buy? What makes its buy the best?"

* * *

Gillar även det här avsnittet – från samma upphovsmän – som lanserar Adnan Sayed som en investerare i MailChimp.

* * *

På tal om Best Buy har de inte bästa omdömet. Kedjan försökte MailChimp-kapitalisera på Serial-succén, men tog ett Yeti-kliv i klaveret med den här tweeten.

bestbuy

Det hela utmynnade i en ganska traditionell internetkontrovers, komplett med det mycket kränkta folkets raseri, radering av tweet och en pudlande tweet i kölvattnet av SKANDALEN.

bestbuy1

* * *

Det finns förresten ytterligare en faktor till att vi älskar Serial: vinjettmusiken. Förstås. Det Psycho-staccatoiga pianoklinket. Varför har ingen gjort en frän houseremix på det här, tänker man. Sedan inser man att det har ju någon.

* * *

Den här mash-upen, mellan Miley Cyrus Wrecking ball och Serial-vinjetten, behöver knappast säljas in. Lyssna bara.

* * *

I går kom den kanske mest ambitiösa parodin hittills, signerad Funny Or Die. Den riktiga USP:en här är hur de fångar de så otroligt fumliga och trögflytande samtalen mellan Sarah och Adnan. Man vill bara skrika: "Just SAY it, Sayed!"

* * *

Slutligen: move over, aktivitetsarmbandet – den moraliska vinnaren i tävlingen "årets julklapp" är här. En Mailkimp-sweater. Jag skulle använda den här tröjan. Varje dag.

mailkimp

* * *

Alrighty, alla bra saker kommer till ett slut och så vidare. Nu lyssnar vi på sista avsnittet, SÖRPLAR i oss av Sarah Koenigs frodiga röst en gång till, möblerar ett litet Serial-rum i hjärtat så att vi när som helst kan gå dit och känna dofterna av hösten 2014. Sedan går vi väl motvilligt vidare med våra liv.

free-kyrkan-svart-520Det har nu gått 288 dagar sedan Eric Churchs nya album försvann från Spotify.

Dela på Facebook
Tweeta
Uppdaterad 2023-09-13 16:54