Emil Persson

Emil Persson

Emil Persson

Musik, film och tv med Emil Persson

Kvällen då Pharrell Williams förlorade sig till sittdansandet

Emil Persson  |  Publicerad 2014-02-21 13:17  |  Lästid: 2 minuter

Jag älskar smaken av småborgerligt dessertvin längst bak i halsen på morgonen. Eller om jag hatar den. Oklart.

Hur som helst: bra, tapastät kväll i Soho i går. Rekommenderar alla att gå på restaurang Brindisa om ni är i London. Ligger på Broadwick Street.

Själv har jag rest hit för albumuppspelning och intervju med den fantastiske Pharrell Williams.

20140221-120802.jpg

Intervjun är i kväll, så den får jag kanske anledning att återkomma till, men skivan GIRL spelades i går upp i sin helhet inför releasen den 3 mars.

Och… boy. Det är ju inte svindåligt.

Sessionen på Sony Musics vräkiga kontor var första gången någonsin som Pharrell spelade upp låtarna för externa lallare – och man kan nog säga att han var exalterad.

Placerad i en soffa framför oss förlorade sig sångaren till sittdansandet. Slappade luftbasen. Fyrade av sitt brutalt busiga leende så många gånger att alla kvinnor i lokalen omedelbart dog busdöden.

Pharrell drog till och med en spontan Cast away-referens och he who spontant Cast away-refererar mår BRA. Det tror jag att vi kan enas om.

Musiken, då? I mångt och mycket en förlängning av det Pharrell Williams gjorde med Daft Punk på albumet Random access memories förra året. Finns inga som helst antydningar till rap eller hiphop. Slick, dansant och Michael Jacksonsk soulpop för hela Sonyslanten. Alla stråkarrangemang springer ur kompisen Hans Zimmer.

Öppningsspåret Marilyn Monroe känns som det bästa man hört på ett bra tag. Refrängen är det enda som just nu bultar hårdare än det småborgerliga dessertvinet i mitt huvud.

Andra spåret Brand new är en duett med Justin Timberlake. På Come get it, babe körar Miley Cyrus.

Daft Punk, eller ”The robots” som Pharrell konsekvent kallar de discokulehövdade fransmännen, glimrar i Gust of wind med en karakteristisk vocoderrefräng.

I know who you are är en bedårande duett med Alicia Keys.

Sony beskriver utan större omsvep Pharrell Williams GIRL som årets fetaste släpp på bolaget. Och det ska nog gå bra för alla inblandade. Jag har inte hört så många hits på ett bräde sedan det var Aerosmith-weekend på MTV.

Det rådde strikt mobilförbud under eventet, så tyvärr kan jag inte publicera några sprakande bildserier, men en slug spanjor hade ändå lyckats smuggla in en telefon i – måste jag utgå ifrån – rektum. Och den sluge spanjoren blev således jourhavande selfieexekutor. Detta är det bästa jag kan frambringa i nuläget.

20140221-122417.jpg

Jag, Kung Neptun och Sonys svenska representantess Jael Steinberg.

Man behöver ju inte vara Magnus & Brasse för att fatta vem som ska bort ur den här bilden. Porlande kemi till höger, inkräktare till vänster. Unlucky.

Dela på Facebook
Tweeta

Redaktionen tipsar

Uppdaterad 2014-02-21 17:55