Emil Persson

Emil Persson

Emil Persson

Musik, film och tv med Emil Persson

Litt av hvert

Emil Persson  |  Publicerad 2014-06-24 15:30  |  Lästid: 2 minuter

Eftersom jag inte orkar vara en bloggare som ber om ursäkt för dålig frekvens så hoppar jag över den biten och går direkt på undanflykterna.

De senaste två veckorna har jag helt enkelt bränt all inspiration och skrivkraft på annat håll. Framför allt på en överjävligt lång story om de här två gossarna.

filip-fredrik

Bilden är tagen precis innan deras livepodcast i Globen, där jag drällde runt i environgerna och stod i vägen för folk. Jobbet med artikeln började dock långt tidigare än så – nämligen i Irkutsk i januari. Spana gärna in omslagsstoryn i nästa nummer av Café, ute den 15 juli.

Det är knappt två veckor tills jag går på semester, men fram till dess är ambitionen att hålla en någorlunda försvarbar uppdateringstakt här. Och jag tänkte direkt passa på att helt fräckt göra reklam för två andra angelägna jobb som visst publicerats under min bloggtystnad.

1. I november hängde jag med fotbollsdomaren Jonas Eriksson – som dömde Brasilien–Kamerun i fotbolls-VM i går – till Turin för ett stort personporträtt. Otroligt fascinerande och likeable snubbe. Sedan ett par veckor finns texten på nätet och det vore kul om ni läste. Man får bland annat veta allt om Howard Webbs svenska (och grammatiskt bristfälliga) svordomsarsenal. Bara en sådan sak.

jonas1

För mina obefintliga norska läsare kan jag också berätta att Dagens Næringsliv köpt in jobbet, som går att konsumera i en nedkortad version på deras hemsida.

2. Nya numret av Café kom ut förra veckan och innehåller min stora intervju med Gustaf Skarsgård, som citerats lite här och var. Det är nog ett av de mest stimulerande jobb jag någonsin gjort – främst tack vare Gustafs extraordinärt uppfriskande rättframhet. Dessutom besöker jag inspelningen av Vikings.

emil-gustaf

Det finns en stympad version på nätet – närmare bestämt här – men jag skulle förstås helst se att ni köpte tidningen och läste (den mer än dubbelt så långa) texten i sin helhet. Den anale perfektionisten i mig mår mycket, mycket dåligt när noga uttänkta dispositioner komprimeras på det där sättet – och vid slutet av dagen vill man inte unleasha den anale perfektionistens fucking fury.

Det var nog allt för nu.

free-kyrkan-svart-520Det har nu gått 109 dagar sedan Eric Churchs nya album försvann från Spotify.

Dela på Facebook
Tweeta

Redaktionen tipsar

Uppdaterad 2014-06-24 15:31