Emil Persson

Emil Persson

Emil Persson

Musik, film och tv med Emil Persson

Livsfarligt begär

Emil Persson  |  Publicerad 2013-06-04 17:17  |  Lästid: 3 minuter

Kul för Michael Douglas att han i Mitt liv med Liberace verkar göra sin bästa skådespelarinsats på flera år! Men trist för Michael Douglas att alla fina recensioner kommit i skymundan av hans oralsexvanor.

Jag gissar att rubrikerna inte undgått dig. Du vet, rubrikerna av ”Jag fick cancer av oralsex”-slaget.

Michael Douglas, 68, sa i en intervju med Guardian att hans omskrivna strupcancer från början orsakades av HPV (humant papillomvirus) som ”faktiskt kommit från oralsex”.

– Det är en sexuellt överförbar smitta som orsakar cancer, konstaterade han.

Fast bara tills han inte konstaterade det längre. I går gick hans talesperson Allen Burry nämligen ut och dementerade (well, halvdementerade) uttalandet.

– Michael Douglas sa inte att oralsex var orsaken till hans cancer. Det diskuterades att oralsex är en misstänkt orsak till vissa cancersjukdomar i huvud och nacke, som läkarna i artikeln påpekade, men han sa inte att det var orsaken till just hans cancer.

Fair enough. Och nu är jag visserligen ute på så djupt vatten att Expedition: Robinson-Freddy Lund redan gjort internationell nödsignal i flera timmar, men om jag tolkat de amerikanska artiklarna rätt så ligger det alltså något i Michael Douglas ursprungliga påstående. HPV är en virustyp som KAN orsaka cancer (samt även ligga till grund för det fredagsmysiga fenomenet genitala vårtor).

Skit samma. Cancerframkallande eller inte: Michael Douglas har åtminstone kommit ut som könssjuk. Och även om han knappast lär vara den första kändisen som drabbats av en venereal åkomma så är han ändå en av ganska få som pratat öppet om det.

Japp, du fattar varthän det barkar – kändiskönssjukdomar vi minns. Det är ett synnerligen dirty jobb, men inte många andra skulle vara dumma nog att göra det.

Billy Idol


I midnattstimman vill Billy ha mer, mer, MER.

Den platinasäljande och platinablonde sångaren har erkänt för Rolling Stone att han fångat herpes. Det här var innan AIDS-skräcken slagit till, i en tid då Billy hade en mer ledig attityd till oskyddat sex:

– ”Yeah! Låt oss smitta varandra och gå vidare med våra liv!” På den tiden var det som en Fellinifilm: oavbrutet med droger och sex och sedan råkade man göra ett gig här och där.

Trey Songz

Rapparen och skådisen Trey Songz fick flatlöss av en tjej när han var 16 eller 17. Han bekräftar det som många av oss säkert redan misstänkt: att det är ”the most uncomfortable shit in the world”.

– Jag var förvirrad, för ingen visste ens att jag hade sex. Jag kände: ”Fan, vad är det som pågår?” Jag tvingades till och med klippa av allt hår och till slut även berätta för någon. Och gå till doktorn.

Pamela Anderson

Pam har tidigare berättat om de rigorösa säkerhetsåtgärder som vidtogs i samband med hennes Tommy Lee-äktenskap.

– När vi gifte oss gjorde vi fysiska tester bägge två, vi gjorde AIDS-tester, vi gjorde alla typer av tester du kan föreställa dig. Och vi skulle berätta för varandra vad vi hade eftersom vi just påbörjat vårt liv tillsammans – precis som alla normala människor hade gjort.

I samband med testerna fick Tommy veta att han hade hepatit C. Läkaren insisterade förstås på att han skulle berätta detta för sin fru.

– Nästa gång läkaren träffade Tommy frågade han: ”Nå, berättade du för Pamela? Tommy svarade: ”Ja, jag har berättat, allt är lugnt.” Men han berättade det aldrig.

T-Bone tyckte, åtminstone enligt Pamela, att det var en bättre idé att i det läget dela en tatueringsnål med sin nyblivna fru. Resten är sjukdomshistoria.

(Disclaimer: hepatit C överförs sällan via sexuella förbindelser, men räknas – såvitt jag förstår – ändå som en sexuellt överförbar sjukdom.)

Dela på Facebook
Tweeta

Redaktionen tipsar

Uppdaterad 2013-06-05 09:54