Emil Persson

Emil Persson

Emil Persson

Musik, film och tv med Emil Persson

Lowe and behold

Emil Persson  |  Publicerad 2013-05-27 12:09  |  Lästid: 2 minuter

Det hände sig som så att jag i onsdags satt på en buss till jobbet och apropå ingenting fick syn på Rob Lowe. Skådisens ansikte prydde en affisch vid cityterminalen.

Det fanns inget uppenbart incitament. Ingen nedryckare som skvallrade om ett samtal på Kulturhuset eller ens en seriepremiär. Bara ett fotografi av Rob Lowes hälsovådligt smäckra anlete.

Jag var lite sen in till redaktionen och trotsade därför impulsen att hoppa ur bussen för att mms:a alla mina vänner. Sedan tillbringade jag resten av dagen åt att gräma mig över detta. Det hade jag inte behövt.

Nu pryder Parks and recreation-skådisens ansikte nämligen hela Stockholm. Kampanjen tycktes initierad av något slags street team, ungefär som när kids springer runt och sätter upp frågeteckenklistermärken i Black Eyed Peas Where is the love-video. Fast Where is the Lowe, då. Så här ser det till exempel ut när kindbenskungen intar Stureplan:

Nyheten nådde snart den amerikanske skådisen himself, som twittrade om exponeringen.

Aftonbladet hakade på med en artikel – där det alltså antyds att det i själva verket är en reklambyrå som ligger bakom allting.

Det skiter jag i. Den som är ansvarig för kampanjen är ett geni. Rob Lowe-overloaden måste fortsätta. Rob Lowe har vänt sitt ansikte mot oss och givit oss frid. Revolowetionen (jadå) är här.

Så låt oss nu löpa linan ut. Allt som behövs är en serie enklare åtgärder.

Rensa ut alla andra välkomstbilder i Arlandas ankomstkorridor och förvandla gången till ett slags Rob Lowe-kalejdoskop. The island-klona en armé av Rob Lowes som bara åker runt i stadens sightseeingbussar med sina föredömligt raka ryggar. Skrota alla surdegsdagis på Södermalm och ersätt med Rob Lowe-dagis, där barnen uppfostras att klä och bete sig som Rob Lowe.

Låt Rob Lowe bli staty på Stortorget, låt Rob Lowe vända hamburgare på Flippin’ Burger, låt Rob Lowe pimpla lådvin i Tantolunden, låt Rob Lowe sitta och nostalgisluddra om Hammarbys gamla anfallspar Peter Markstedt och Andreas Hermansson utanför Gröne Jägaren.

Låt oss alla här och nu skära av våra ansikten med laser och applicera Rob Lowe-masker på våra skändade nunor.

Ingenting gör mig gladare än att gå på gatan och se Rob Lowe lite varstans. Han ger, literally, Stockholm ett ansiktslyft.

Dela på Facebook
Tweeta

Redaktionen tipsar

Uppdaterad 2013-05-27 13:09