Emil Persson

Emil Persson

Emil Persson

Musik, film och tv med Emil Persson

Majsbrödsmys

Emil Persson  |  Publicerad 2013-08-08 19:49  |  Lästid: < 1 minut

Finns mycket att tycka om med Alabama Shakes. Skärningen mellan Brittany Howards lila husmorsklänning och pistagegröna Gibson. Givetvis hennes Janis Joplin-spruckna röst – sannolikt täljd av lika delar majsbrödlimpor och Marlborolimpor. Men i den syrerika luften framför Azaleascenen fastnar jag särskilt för basisten Zac Cockrell.

Han gör inte mycket väsen av sig, men han gör inte mycket väsen av sig med extrem elegans. I säckig t-shirt, Emil Kåberg-tätt skägg och med kalufsen inknölad i en blå och oavsiktligt hipp keps ser han ut som kvarglömd rekvisita från en plåtning till någon av Jonas Crambys kokböcker. Zac Cockrell är den typen av kille som man bara VET gör en bra chili.

20130808-193444.jpg

Vädret jobbar emot Way Out West inledningsvis, men Alabama Shakes varma retrorootsrock får publikens underkläder att sakta tina upp. Under en knapp timme känns det som att festivalen lika gärna hade kunnat heta Way Down South. Låtar som Hang loose och Anytime anywhere vaggar in publiken i ett myspysigt eftermiddagsgroove – utan att spelningen för den sakens skull någonsin hettar till som, förmodar jag, basisten Zac Cockrells utmärkta chili.

Dela på Facebook
Tweeta

Redaktionen tipsar

Uppdaterad 2013-08-08 22:36