Emil Persson

Emil Persson

Emil Persson

Musik, film och tv med Emil Persson

Mugshot-VM

Emil Persson  |  Publicerad 2013-06-12 17:37  |  Lästid: 3 minuter

Bara en sak kan fördärva ett ansikte mer än ett långvarigt crystal meth-beroende: mugshotkameran. Den är skoningslös i sitt sätt att lyfta fram porer, svullnader, missfärgningar och allt annat som är gräsligt med den mänskliga nunan. Som ett slags omvänt Instagramfilter. (Däremot borde Instagram lansera just ett mugshotfilter. Bara för kicks. Skulle kunna bli succé.)

Som bekant finns det en hel drös berömda kändismugshots och häromdagen kunde vi lägga ett nytt till högen: Erin Brockovichs.

Advokaten och miljöaktivisten är främst känd för att Julia Roberts spelat henne i en storfilm, men faktum är att Erin delar ett karaktärsdrag med 95 procent av alla svenska kändisar: hon tycker om att köra båt full.

I söndags hade hon problem att lägga till i Lake Mead. Ett alkoholtest visade senare att hennes promillehalt var dubbelt så hög som den tillåtna nivån i staten Nevada. Hon släpptes mot borgen på tusen dollar, men inte utan att efterlämna ett mugshot.

Erin jobbar alltså med något slags flammig och eksemig uppenbarelse här. Tycker personligen att hon står sig ganska väl mot några av de andra klassikerna – som är infogade nedan.

Al Pacino (Legendar)

Aldrig förr har någon behövt oroa sig så mycket för att tappa tvålen. HYSTERISKT good-looking.

Shia LaBeouf (Skådespelare)

Är det ett mugshot eller ett individuellt foto under en skolklassfotografering? Munktröjan saknar bara vattenfläck från dryckesfontänen efter rastens bandymatch.

Bill Gates (It-pamp)

Bill tryckte ctrl+alt+delete och raderade omedelbart fortkörningsboten. Sedan ångade framgångståget vidare.

Woody Harrelson (Skådespelare)

Sötare än Fruxo.

Lisa Robin Kelly (Skådespelare)

En gång firad stjärna i That ’70s show. Nu finske glamrocksångaren Michael Monroes enäggstvilling.

Hugh Grant (Skådespelare)

About a kroppshållning.

Matthew McConaughey (Strandgigolo)

Framför allt reagerar man på vilket utomordentligt hårjobb Mr McConaughey måste ha gjort runt millennieskiftet (bilden togs 1999).

Ozzy Osbourne (Mörkrets prins)

Har, på allvar, aldrig varit coolare än här.

Nicolas Cage (Före detta skådespelare)

Cage har inte lyckats med mycket de senaste 10-15 åren. Och när han väl plåtas för ett potentiellt klassiskt mugshot råkar han blunda. Och blir den förste som mugshotfotats ur ett grodperspektiv. Med något slags ventilationssystem i bakgrunden.

Vince Neil (Rocksångare)

Kickstart my läsglasögon.

Jay-Z (Artist)

Mest en påminnelse om att Jay-Z hade ett liv innan han blev något slags idol och manlig förebild för massor av Queen B-älskande ungdomar. I det livet knivhögg han bland annat en skivbolagschef och dömdes till tre års skyddstillsyn.

Coolio (One hit wonder)

Frisyren inte cool, yo.

Nick Nolte (Mugshotkändis)

Givetvis the MOTHER av kändismugshots. Den här bilden är för genren vad det napalmbrinnande Vietnambarnet är för nyhetsfotojournalistiken. Ronny Svenssons skjorta, mordisk blick och ett hår som – likt Bill Murrays frisyrtrasor i Kingpin-crescendot – är på väg ut ur bild.

Dela på Facebook
Tweeta

Redaktionen tipsar

Uppdaterad 2013-06-12 19:07