Emil Persson

Emil Persson

Emil Persson

Musik, film och tv med Emil Persson

O to the S to the C to the A to the R

Emil Persson  |  Publicerad 2014-02-28 15:08  |  Lästid: 2 minuter

Det är fredag. Det är löning. Det är dags att gå ut, skrika i någon bardisk, fira kanelwhiskyns dag, ringa taxiföretag och mötas av en robotröst som omdirigerar till appen i stället, fuldansa oavsiktligt, fuldansa avsiktligt, skratta, mula ansiktet med fyllekebab (inklusive, om du befinner dig i Stockholm, det kongenialt döpta men ändå BEDRÖVLIGA fenomenet ”röd sås”) och allt det där andra vi alltid gör på löningsfredagar i det här landet.

Lattjo.

Men innan hela helvetet bryter lös vill jag bara påminna om att det alltså blir LIVEBLOGGANDE om Oscarsgalan här på söndag. Jag drar igång någon gång tidigt på eftermiddagen, när alkoholen gått ur kroppen och formuleringsförmågan återvänt, med genomgångar av alla kategorier. Tippade vinnare, utmanare, mörka hästar, personliga favoriter, rubbet.

Blir det äntligen vinst för Leo DiCaprio? Är inte Gravity rätt överskattad? Och ska vi än en gång få se statyetten för bästa regi och bästa film gå åt varsitt håll? Det är många frågor som kräver svar.

theoscars

Den som förresten vill läsa ett litet knäck jag gjorde med Jonas Cramby om klyschfesten Oscarsgalan – och som finns publicerat i vårt nuvarande nummer – kan göra det här.

(Super-off-topic, men slår även ett slag för min omslagsintervju med Avicii, som publicerats på nätet i samband med helgens Tele2-spelningar.)

Nähä, väl mött på söndag då, hörrni. Ladda redan nu upp med ett av mina sentida favoritögonblick från galan: Jack Black och Will Ferrell avslöjar texten till ”VÄNLIGEN AVSLUTA TACKTALET NU!”-jingeln.

Dela på Facebook
Tweeta

Redaktionen tipsar

Uppdaterad 2014-02-28 15:09