Emil Persson

Emil Persson

Emil Persson

Musik, film och tv med Emil Persson

Salmings vader, bro

Emil Persson  |  Publicerad 2013-06-05 15:05  |  Lästid: 2 minuter

I ett audio commentary-spår berättar Entourage-skaparen och manusförfattaren Doug Ellin vad som gör Johnny Drama (Kevin Dillon) så kul att skriva: man kan hitta på vad fan som helst med honom. Särdragen dras i princip ur en tombola. Det är nästan omöjligt att få karaktären att hoppa hajen.


White men can’t jump the shark.

Ett bra exempel på det är tredje säsongens andra (tillika ett av hela seriens bästa) avsnitt One day in the Valley. En tung värmebölja har dragit in över Los Angeles lagom till Aquaman-premiären. Trots att hela entouraget sitter i Vinces dyra sportbil, där AC-systemet rimligen borde kunna kyla ner en hel vulkan, svettas Johnny Drama syndafloder.

Och det är ju som Doug Ellin säger: de hade i stället kunnat göra Drama till en värmedyrkande solgud – och det hade varit precis lika trovärdigt och underhållande.

Dramas allra roligaste hang-up är dock hans vadfetisch. I avsnittet My Maserati does 185 går han komplett bananas. Han styvnar över framför allt basketstjärnan Lamar Odoms vader och överväger till och med en vadtransplantation.

På Youtube finns bara en konstigt pausad video som inte fullt ut gör kompilationen rättvisa:

Hela grejen är så underbart Dramatisk och bisarr.

Själv har jag aldrig riktigt sett det vackra i ett par välsvarvade vader. Men så stod jag häromdagen på en tågperrong och fastnade framför den här bokpostern.


Salming. Sill. Skärgård.

Eller, ja. Det jag i själva verket fastnade för var den nedre tredjedelen.


Porr. Porr. Porr.

Booyah. Så här, mina vänner, ser det ut när människokroppen skriver poesi. Och man vet dessutom att den fråga Drama känner sig manad att ställa – ”Your calves, bro, are those real or are they implants?” – är totalt överflödig i sammanhanget.

Det där ÄR 100 procent naturlig Salminganatomi. Det finns inte en ynka kemikalie i hans kropp (utöver de man behöver för att, ja, leva och så).

Salmings vader är resultatet av fjällpromenader, kostcirkelkost, hård träning, sillätning direkt ur burken i båthus (bevisligen) och ett allmänt sunt jävla leverne.

Visst. Skärgårdsmat i all ära. Men de riktiga pengarna kommer Ica Bokförlag inte att börja tjäna förrän de släpper en coffee table-bok med bilder på Salmings vader i alla möjliga och omöjliga vinklar. Jag vill se dem till hälften nersänkta i ett skogstjärn och som silhuetter i den flammande grillens motljus. Gärna komplett med informativa kartor över ådersystem och fettvävnader.

Det där ser inte ut som muskler. Det där ser ut som hudinslagna kubbkungar.

Dela på Facebook
Tweeta

Redaktionen tipsar

Uppdaterad 2013-06-06 08:24