Emil Persson

Emil Persson

Emil Persson

Musik, film och tv med Emil Persson

Sí, puta!

Emil Persson  |  Publicerad 2013-10-04 14:49  |  Lästid: < 1 minut

Jag hade egentligen lovat mig själv att inte skriva mer om Breaking bad på ett tag. Den senaste veckan hade bloggen kunnat döpas om till: ”Mycket nöje – Breaking bad med Emil Persson.”

Men så ibland händer oförutsedda saker som man bara inte KAN ignorera. Att det förbereds en colombiansk telenovelaversion av serien, featuring knarkbaronen Walter Blanco, måste betraktas som en sådan.

Detta är inte ett skämt.

Walter White döps om till Walter Blanco. Jesse Pinkman blir José Manuel Rosas. Skyler blir Cielo (det spanska ordet för ”sky”). Walter Jr blir… Walter Jr, antar jag.

Jag upprepar: detta är inte ett skämt. Vi har trailern att bevisa det med. Ärade, desillusionerade medmänniskor: möt – Metástasis.

Studiorna Univision och Sony verkar fortfarande inte vara helt överens om en deal, men ett internt pilotavsnitt ska åtminstone vara inspelat.

Några justeringar har gjorts för den latinamerikanska marknaden. Exempelvis har husbilen – ett ovanligt fordon i Colombia – ersatts av en övergiven skolbuss. Återstår att se om ”bitch” byts ut mot ”puta” (sannolikt), om slutscenen tonsätts med Shakiras Hips don’t lie (lite oklart) och om Walters alter ego Heisenberg i stället får heta Valderrama (hoppet är det sista som överger människan).

I kväll är det jag som bryter bacon och bokstaverar ett omtöcknat ”WB” ovanpå min äggröra.

William Burroughs? Warner Brothers? Willy Björkman?

Nej. Walter Blanco, ta mig fan.

walter-blanco
Dela på Facebook
Tweeta

Redaktionen tipsar

Uppdaterad 2013-10-04 16:44