Emil Persson

Emil Persson

Emil Persson

Musik, film och tv med Emil Persson

Snubben trodde han va cool, för han hade en racoon

Emil Persson  |  Publicerad 2014-04-08 15:45  |  Lästid: 2 minuter

I min kommande Cafétext om Pharrell (i butik den 15 april) utnämner jag sångaren till överjordens ”the mad hatter”. Jag måste redan be att få revidera den åsikten.

Nog för att Pharrell gått runt i hattar stora nog att smuggla flyktingfamiljer i väl länge nu – man börjar ju snart misstänka att han menar allvar – men vad gäller anskrämliga huvudbonader inom popen ligger Neptunesstjärnan ändå i superlä.

Det är en ny påfågel i stan. Eller, ja, tvättbjörn.

usher1

Usle Usher har gått all in på en så kallad ”frontier look” och jag vet inte vilka lagöverträdelser som är vidrigast: de etiska eller de estetiska.

Det finns många tvivelaktiga komplex därute – Baader Meinhof, Oidipus – men ytterst få måste betraktas som mer ohälsosamma än Davy Crockett-komplexet. En brief history är på sin plats.

usher2

Mössan skymtades för första gången redan i februari, då sångaren sportade den under en shoppingrunda i LA. Usher? More like USCHER.

usher4

Den fick även hänga med till Jimmy Fallon och mingla med Reese Whiterspoon. Man måste fascineras av antalet INSTANSER Usher ändå passerar innan han hamnar prime time på NBC utan att någon vågat ifrågasätta rimligheten i att bära tvättbjörn på huvudet.

usher3

Så många frågor, så OERHÖRT mycket tvättbjörn, så få svar.

usher5

Tvättbjörnsmössan fick sitt riktigt breda genombrott först häromkvällen, då Usher bar den på jobbet som jurymedlem i The voice. Vad är egentligen ludnast – blicken eller mössan? Därom tvistar de indignerade nöjesredaktörerna.

free-kyrkan-svart-520Det har nu gått 32 dagar sedan Eric Churchs nya album försvann från Spotify.

Dela på Facebook
Tweeta

Redaktionen tipsar

Uppdaterad 2014-04-12 12:18