Emil Persson

Emil Persson

Emil Persson

Musik, film och tv med Emil Persson

Sunshine state of mind

Emil Persson  |  Publicerad 2014-04-01 16:41  |  Lästid: 4 minuter

Åter från Miami.

Jetlaghjärnan tillåter inga längre utsvävningar om hur ultradekadent den där staden verkligen är under Ultraveckan så vi går direkt vidare till bildsvepet.

miami10

Besökte hotellet Bâoli för launchen av de hörlurar dj-stjärnan Armin Van Buuren släpper tillsammans med Philips. Han är holländare, Armin, och när drottningen av Holland fick önska artist till en privat fest valde hon just honom. En annan kultur. Man har svårt att se Eric Prydz uppträda för kronprinsessan Victoria på Solliden.

miami2

Launchen innefattade även fri bar och jag drack Corona. Den är intressant som öl betraktad, Coronan, jag fattar aldrig riktigt om den är finkultur eller fulkultur, den liksom bara finns där i fjärran, lockar med löften om lime, vattnighet och sommarkompatibilitet, inte IPA-mallig men heller inte lagerbrötig, bara straight up god.

Det absolut bästa med Coronan är det som syns på bilden – alltså det avskavda fruktköttet som ligger där mot insidan av flaskhalsen och liksom parfymerar varenda klunk innan de splashar mot gomseglet som små vitaminrika tsunamis. Bra.

miami3

Just det. Jag ska väl säga att jag bland annat var i Miami för att samla material till en reseguide som publiceras i Café vart det lider. Joe's Stone Crab blir GARANTERAT ett av tipsen. Restaurangen är en hundraårig institution i staden och har inte bara frekventerats av de mäktigaste knarkbaronerna utan också av snubbar som Frank Sinatra.

Mer än så behövs inte för att jag ska svischa dit och snöra på mig en haklapp – vilket är lite ängsligt och billigt men också djupt, djupt mänskligt. Utsökta krabbor dessutom.

miami9

Avicii har ett eget hotell på South Beach. Eller det är väl snarare så att han annekterar det befintliga SLS-hotellet under Ultraveckan och rebrandar skiten ur det.

Tim Bergling blev förresten sjuk och fick ställa in privata gig på SLS såväl som själva headlineframträdandet på Ultra Music Festival. Vi önskar Tim ett kvickt tillfrisknande.

miami8

Så här kan det också se ut i Barack Obamas USA: en duva pickar i sig resterna av en solstekt housespya på fredagsmorgonen. Möjligt att den untzade upp ur duvans hals lika fort som den kom ner, jag vet inte. STARK syn oavsett.

miami4

Det här måste vara – näst efter bilder på Starbucksmuggar med handskrivna (och felstavade) namn – den mest publicerade USA-bilden från turistande svenskar. JA, det är väl lite lustigt att de känner behovet att berätta för sina anställda att de minsann ska tvätta händerna efter toalettbesök, men nu är det så och vi MÅSTE helt enkelt lära oss att leva med det.

Nog nu. Låt oss alla härinne gemensamt lova att detta är den sista dylika bilden som någonsin publiceras. (Observera däremot gärna den intressanta grafiska lösningen att låta pingisbollar av varierande storlekar symbolisera tvål.)

miami5

Jag gjorde förstås en snabb avstickare till dekadense dekadansens epicentrum Ultra Music Festival när jag ändå var i stan. Bilden är tagen sekunder innan Alesso äntrar största scenen. Noterar också i detta NU att jag bara stod en meter från ett slags Reggie Ledoux-figur och blir retroaktivt livrädd.

miami6

Salong Betong-representation på bajamajan utanför festivalentrén. För övrigt den absolut vidrigaste plats jag varit på, bajamajan. Everglades ain't got SHIT on allt livsfarligt som flöt runt därinne.

miami7

Hann också med en runda till de kubanska kvarteren i Little Havana och som traditionen bjuder tog jag en bild med den flaggmålade tuppen Castro. (Jag vet inte om tuppen heter Castro.) Magnifikt jävla ställe där alla talar spanska, cigarrerna rullas för hand och kaffet är så förbenat starkt att man bara vill rusa ut i gatan, falla ner på knä, riva sönder sin tröja och Castro-gala mot den klarblå himlen.

free-kyrkan-svart-520Det har nu gått 25 dagar sedan Eric Churchs nya album försvann från Spotify.

Dela på Facebook
Tweeta
Uppdaterad 2023-09-13 16:55