Emil Persson

Emil Persson

Emil Persson

Musik, film och tv med Emil Persson

The Brent is back

Emil Persson  |  Publicerad 2013-05-21 17:40  |  Lästid: < 1 minut

Så Ricky Gervais fortsätter alltså att talla på David Brent. Står framför liket och petar på den sladdriga Sloughmagen med en stor pinne. While giggling.

Han borde nog ge fan i det.

Efter att brittiska The office lades ner 2003 har han återupplivat sin legendariska karaktär vid ett antal tillfällen. För Inside the actors studio. För Dianakonserten på Wembley 2007. Tidigare i år för ett Comic Relief-inslag på BBC. Och, för all del, i amerikanska The office.

Men det är först nu han livsuppehåller honom i en återkommande serie. Youtube vill nämligen, likt Netflix, satsa på egenproducerat material och lanserar därför en guitar tutorial-följetong med antigitarrhjälten David Brent.

I första avsnittet ger han några snabba, väntat värdelösa tips och spelar sin nya låt Life on the road (likt klassiskern Freelove freeway är den ändå HÅRFINT dålig på ett extremt ekvilibristiskt sätt).

Ja. Jag vet inte. Att se den här förmodat ansiktslyfta inkarnationen av världens kanske roligaste tv-karaktär är ju bara inte… kul. Man ser inte längre MISÄREN i hans ögon. Den där hudlösa misären på Wernham Hogg som fick tittaren att vilja häfta igen sina luftrör och dö en långsam död i soffan till Handbags and gladrags-pianoklinket. While giggling.

Jag tycker inte nödvändigtvis att alla en gång avslutade kulturprojekt tvunget måste vila i helig frid. Den där typen av övertygelse skiftar lätt i rättshaveri.

Men just David Brent borde kanske få dö. Eller åtminstone återuppstå i mer grandiosa sammanhang, tillsammans med hela ensemblen. Det här blir snart en större utförsäljning av den egna personen än när den just avskedade Brent drog på sig en gul kycklingkostym och pickade framför en lokaltidningsfotograf.

Kolla i stället på det absolut bästa Ricky Gervais företagit sig sedan Extras – en blödig och välgörande resa till Kenya.

Dela på Facebook
Tweeta

Redaktionen tipsar

Uppdaterad 2013-05-21 17:42