Emil Persson

Emil Persson

Emil Persson

Musik, film och tv med Emil Persson

The Proustitution Questionnaire

Emil Persson  |  Publicerad 2013-05-29 17:43  |  Lästid: 2 minuter

Drottning Beyoncé är i Stockholm och årets sommarpratare har presenterats. Men dagens fränaste nyhet står ändå (trumvirvel) James Lipton för (överrumplat och stympat cymbalrassel).

Den legendariske Inside the actors studio-värden har nämligen kommit ut som ex-hallick. Och jag vet inte exakt vilken mental fantombild du har av ex-hallickar, men i mitt huvud ser de åtminstone inte ut som James Lipton.


Skulle du köpa en efterkrigstidsfransyska av den här mannen?

Där han sitter i sin hemtama studio, med sina omsorgsfullt vattenkammade hårstrån, sin belevade pondus och sin – om man ska vara helt ärlig – lätta stomiaura, framstår han ju nästan som själva SINNEBILDEN av anständighet.

Så man älskar ju den här nyheten. James Lipton. En motherfuckin’ p-i-m-p.

För tidningen Parade berättar den legendariske programledaren öppet om sin hallicktid i Paris efter andra världskriget. Lipton framställer det som en sexhandel precis lika värdig som den i Oscarsnominerade filmen The sessions.

– Unga kvinnor var i desperat behov av pengar. De var vackra och unga och extraordinära. Det fanns ingen vanära i det eftersom allting var helt reglerat. Varje vecka genomgick de läkarundersökningar.

Snart drev Lipton en hel bordell och han ser tillbaka på det som, kort och gott, ett ”great year”. Men numera tycker han inte längre att det är rimligt att köpa sex.

– Om man inte kan skaffa det på egen hand förtjänar man det inte.

Exklusivt för Mycket nöje har James Lipton mejlat in sina svar på en lite limiterad edition av sitt eget populära Proust Questionnaire – nämligen ett Proustitution Questionnaire. Hans svar lyder som följer:

Vilken är din favoritsvordom?
– Hora.

Dela på Facebook
Tweeta

Redaktionen tipsar

Uppdaterad 2013-05-29 17:44