Emil Persson

Emil Persson

Emil Persson

Musik, film och tv med Emil Persson

Tio gyllene Golden Globe-ögonblick

Emil Persson  |  Publicerad 2014-01-10 15:54  |  Lästid: 2 minuter

Jag tänker alltså liverapportera om Golden Globe-galan här, på Cafés hemsida, natten mellan söndag och måndag. Om du ändå tänkt se spektaklet får du HEMSKT gärna titta förbi och kommentera och tycka och förfasas och berusas och Breaking bad-fanboya/fangirla tillsammans med mig. The more the merrier.

golden-globe

Den ensamma galanattens köld är hård. Det stelnade dipptäcket är hårdare.

Ville bara påminna om det.

Men – i väntan på söndag natt peppar vi vidare med en helt oprovocerad lista över de tio roligaste Golden Globe-ögonblicken någonsin:

1. Bette Midler skensuger statyetten

…samt refererar till sina bröst som de RIKTIGA gyllene globerna. Östrogennivån är högre än kolesterolet hos mannen som dör frosseridöden i Se7en.

2. Jim Carrey sätter tacktalsskåpet där det ska stå

I dag vet vi att Jim Carrey kan göra mer saker på vita duken än att riva av Asshole o mio-arior med sin röv. Men det visste vi kanske inte riktigt 1999. Tacktalet han ger efter vinsten i "Best actor – motion picture drama" för The Truman show  är därför en alldeles lysande stilstudie i how it's done: ödmjukt, roligt, och HJÄRTLIGT. Bra, Jim.

3. Elizabeth Taylor är – som det heter på ren svenska – dyngrak

It's all a slur to Liz.

4. Renee Zellwegger går på muggen vid fel tillfälle

Hugh Grant sätter personligt rekord i näpen uppsyn – och därmed per definition nytt världsrekord – när han inser att Renee Zellwegger är på dass i stället för att acceptera sitt pris för Nurse Betty.

5. Scarlett Johansson kupas av freak på röda mattan

Min (visserligen extremt ringa) research säger att reportern i någon mån lyckades komma undan med det här övergreppet – med start 1.17 in i klippet –  för att han är homosexuell. Alrighty then.

http://www.youtube.com/watch?v=Ut-UPDzYGtc

6. Brendan Fraser klappar jättekonstigt

Seriöst. JÄTTEKONSTIGT.

7. Robert De Niro är obegripligt obegriplig

Alla som någonsin inneslutits i privatpersonen De Niros circle of trust borde lägga benen på ryggen NU. Detta är inte en sympatisk man.

8. Mickey Rourkes renässans

Jag har fortfarande inte kommit över det faktum att Sean Penn (för Milk) knep Oscarsstatyetten framför Mickey Rourke (för The wrestler). Men den läderhudade Rourke fick i alla fall sin Golden Globe-vinst – och levererade ett tacktal som rymde alla från Axl Rose till hans bortgångna hundar. Oklanderlig bredd.

9. Ricky Gervais gör slarvsylta av The tourist

Ricky hostade galan åren 2010-2012 och bjöd på väldigt många minnesvärda ögonblick – men här väljer jag att specifikt lyfta fram The tourist-dissen (1.30 in i klippet). Hyperhaveriet The tourist fick tre jävla Golden Globe-nomineringar 2011. True grit fick noll. Världen har sällan sett ett mer "avgå alla"-kompatibelt scenario.

http://www.youtube.com/watch?v=BvHXzP2SpLA'

10. Ricky Gervais gör ytterligare slarvsylta av The tourist

Året därpå förenades Ricky Gervais med Johnny Depp på scenen och fortsatte tröska The tourist. För att utmattningshumorn är den bästa humorn.

Dela på Facebook
Tweeta
Uppdaterad 2023-09-13 16:56