Emil Persson

Emil Persson

Emil Persson

Musik, film och tv med Emil Persson

Två män och en bastu

Emil Persson  |  Publicerad 2013-08-20 14:09  |  Lästid: 2 minuter

lernstrom
Vitt bälte i njutningsfascism.

Ja, det där är alltså Pär Lernström. Du känner honom som programledare för 95 procent av alla program i TV4 och 85 procent av alla program i Sverige. Trygg prime time-kompetens, ditt namn är Lernström.

Jag har skrivit om Pär Lernström i nya numret av Café. Tomas Andersson Wij har skrivit om Veronica Maggio. En massa andra har skrivit om en massa annat. Du borde införskaffa ett exemplar. Finns i butik från i dag.

Bilden ovan är tagen på Ystad Saltsjöbad. Pär har precis kommit ut från bastun. Vi satt därinne tills aggregatet började hacka, tills cd:n med spaoptimerade oljefatsklanger gick in på sitt tredje varv, tills våra ögonvitor smälte och rann nedför kinderna likt kanaler av redning, tills Pärs vigselring var så glödande het att man kunde steka (visserligen obegripligt små) ägg på den.

Därefter passade jag på att föreviga Pär och tumlade honom i – så här i retrospekt – den mest orimliga mängd filter som världen någonsin skådat, för att sedan kasta ut det chockkontrasterade resultatet till offentligheten. Det är väl den sortens kille jag är.

Samtidigt stod jag ju själv bakom kameran, i en exakt likadan och lobotomerad outfit, med ett i största allmänhet brutalt mycket fulare yttre, men det är det förstås ingen jävel som har några bildbevis på.

Hur som helst. Köp det nya numret. Vi hade en härlig stund i bastun, Pär och jag. Det blev en hyfsat härlig text.

* * *

Nu ska jag ta mig ner till södra Frankrike och stanna där en vecka. Marseille, för att vara exakt. Årets kulturhuvudstad i Europa och allt. Låt oss alla spela med i charaden och LÅTSAS att det är huvudorsaken till mitt besök, även om vi alla innerst inne vet att jag susar ner för vinets, solens och musslornas skull. Inte nödvändigtvis i den ordningen, men ändå högst sannolikt.

Vi hörs framåt slutet av nästa vecka. Om ni hör ett suspekt frasande i fjärran är det bara jag som bryter ännu ett potent pain riche.

Dela på Facebook
Tweeta

Redaktionen tipsar

Uppdaterad 2013-08-20 15:44